Mind opdrachtkaarten voor slimme kleuters

Onlangs was ik op zoek naar opdrachten voor kleuters die meer uitdaging nodig hebben. Ik wilde vooral gebruik kunnen maken van de materialen die vaak standaard in een kleuterklas aanwezig zijn. Dit zodat de kinderen ook gewoon in de klas aan deze opdrachten kunnen werken.

Op Pinterest kwam ik de mind-opdrachtkaarten tegen. Na even zoeken kwam ik erachter dat ik ze kon downloaden op de site van samenwerkingsverband 3006 De opdrachtkaarten zijn ontwikkeld in het kader van het Excellentie-project MIND van  WSNS-Veghel e.o.

mind opdrachtkaart 1

De MIND-opdrachtkaarten zijn ontworpen om kleuters uit te dagen. De opdrachtkaarten hebben allemaal dezelfde opbouw. De opdracht, het doel, suggesties worden allemaal duidelijk beschreven. De kaarten zijn in verschillende hoeken in te zetten en kunnen zowel alleen of samen uitgevoerd worden.

De opdrachten zijn geïnspireerd op de denksleutels van de Australiër Tony Ryan. De denksleutels bevatten vragen die kinderen aanzetten tot creatief- , analytisch- en praktisch denken.

Als je de opdrachtkaarten download heb je er meteen een handleiding bij.

mind opdrachtkaart 2mind opdrachtkaart 3

De opdrachtkaarten zijn hier te downloaden.

Delen:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *