Schatgravers; ontdek jouw eigen schatten

Speel Schatgravers………Noem iets dat je mooi vindt aan je karakter……………Noem iets dat je graag zou willen kunnen………Loop als een deftige mevrouw/meneer………….Noem een mooie plek waar je pas nog bent geweest………

Wat is Schatgravers?

Schatgravers is een kaartspel geschikt voor kinderen van 6 jaar tot 99 jaar. Het spel bestaat uit 107 schatkaarten, dat zijn kaartjes met waardevolle eigenschappen. En karweikaarten, dat zijn kleine opdrachten verdeeld in verschillende thema’s.

Het spel is ontwikkeld door de twee kindercoaches Greetje en Matty. Zij hebben dit spel op een prachtige manier vormgegeven. Schatgravers zorgt voor verbinding met jezelf en met anderen. Je ontdekt waardevolle eigenschappen van jezelf en van de ander. Je kunt het spel spelen met een voorop gesteld doel in bijvoorbeeld een coaching of schoolsituatie of gewoon voor de gezelligheid.


Hoe speel je het spel?

In het speldoosje vind je een beknopte en duidelijke handleiding. Hier kun je snel mee aan de slag. Iedere speler krijgt 5 willekeurige schatkaartjes. Je legt ze in volgorde van wat het meest tot het minst bij je past. Elke keer wanneer je een nieuw schatkaartje pakt doe je een ander kaartje weg. Zo worden jouw schatten steeds passender en persoonlijker. De karweikaartjes pak je steeds tussendoor. Na elk karweikaartje pak je weer een nieuw schatkaartje.

De speelduur bepaal je zelf.

De kaartjes met schatten vergroten je zelfinzicht en stimuleren je zelfvertrouwen. De schatkaartjes zijn verdeeld in twee niveaus; kaartjes voor kinderen tot 9 jaar en kaartjes voor oudere kinderen.


De Karweikaarten:

De kaartjes met karweitjes zijn verdeeld in verschillende thema’s. Ze zorgen voor plezier, laten je stilstaan bij de ‘gewone’ dingen van alledag en geven zelf-inzicht. De thema’s zijn; liefs, schatten, wensen&dromen, hier&nu, fantasie en genieten.

  • Liefs: noem eens iets goeds dat je vandaag hebt gedaan,
  • Schatten:noem een schat van jezelf en vertel wanneer je die straks het eerst gaat gebruiken.
  • Wensen&dromen: noem iets dat je graag zou willen kunnen, noem een wens voor jezelf.
  • Hier&nu:adem in en laat je buik zich vullen als een ballon, blaas rustig uit.
  • Fantasie: doe je ogen dicht en doe alsof je op een hete dag in een zwembad springt.
  • Genieten: noem een fijn moment van een gewone doordeweekse dag.

Mijn ervaring:

Ik ben echt helemaal enthousiast over dit mooie spel. Ik heb het spel zowel met een volwassene als met een kind gespeeld. Zo mooi om te zien hoe goed iemand zichzelf kent. En hoe goed je elkaar leert kennen.

Ik speelde het spel ook met mijn eigen groep 4. De kinderen bedachten bij wie een schat het beste zou passen. Mooi om te zien dat kinderen op deze jonge leeftijd dat al kunnen. Ook de karweikaartjes spraken de kinderen erg aan. Leuk om samen opdrachten uit te voeren.

Ik vind het een prachtig inspirerend spel. Geweldig leuk om samen te spelen!! Een musthave voor ieder gezin, praktijk of klas.

Op de website van Schatgravers vind je nog meer spelsuggesties en verankeringstips.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *