Kletsboekje met opa en oma

Waar ben jij supergoed in? Welke kleren draag je het liefste? Wanneer heb je voor het laatst gelachen of gehuild? Wat vind je het leukste wat wij ooit samen hebben gedaan?


Opa en oma klets

opaomaklets-download-coverEen kletsboekje voor jouw kind en opa en oma. Ik ben fan van de producten van Gezinnig. Ze hebben inmiddels al veel verschillende producten ontworpen in de kletsserie; het kletsboek, tienerklets, slaapklets en vakantieklets.

Naast een heleboel mooie producten heeft Gezinnig ook een aantal gratis downloads. Ik schreef al eerder over bijvoorbeeld de broodtrommelklets.

Nu heeft Gezinnig een speciale mini editie van de kletsserie gemaakt ter ere van de Kinderboekenweek 2016, namelijk Opa en omaklets. Een kletsboekje met de leukste en liefste vragen en opdrachten die jouw kind aan zijn opa/oma stelt en andersom.

Wat staat er allemaal in het kletsboekje: 

Het leuk van dit kleine kletsboekje vind ik dat kinderen waarschijnlijk niet vaak op zo’n manier in gesprek gaan met hun opa en oma. Er staan vragen in over vroeger en nu. De vragen van nu vult het kind in, de vragen van vroeger vult opa of oma in.

En opa of oma geeft het kind een wijze spreuk.

Er staan leuke vragenkaartjes in, met vragen als; had jij vroeger een beste vriend of vriendin? Wanneer ben je trots op mij? Zou jij voor 1000 euro meedoen aan een tv programma?

Er zijn twee “Weet je nog” pagina’s om samen herinneringen in te vullen.

En een “Vraag maar raak spel” met blauwe en rode vragen. Bij blauw stel jij de vraag en geeft opa of oma antwoord en bij rood stelt opa of oma de vraag en geef jij antwoord. Leuke vragen als; wat zou je heel graag aan mij willen leren? Zou je een dagje met mij willen ruilen, wat zou je leuk vinden en wat niet?

opaomaklets-downloada4opaomaklets-downloada42


Download hier de leuke opa en omaklets.  Het bestaat uit twee A4 pagina’s. Print ‘m dubbelzijdig uit, knip langs de lijn, vouw langs de stippellijnen en je hebt een boekje met 8 pagina’s op ansichtkaartformaat.

Veel kletsplezier!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *