Interviewkaartjes

Interviewkaartjes om op een leuke manier te kletsen over het weekend of over de vakantie.

Interviewkaartjes

interviewkaartjesOp de meeste scholen wordt er op maandagochtend een kring gehouden over het weekend. Er zijn genoeg varianten te bedenken om deze kring aantrekkelijker te laten verlopen. Vertellen in de binnen-buiten kring van coöperatief leren, vertellen in groepjes of vertellen in tweetallen.

Zoals velen van jullie zelf zullen ervaren is het voor de verteller leuk om zijn verhaal te mogen laten horen, maar kan het voor de luisteraars heel lang duren.

Juf & Meester Malmberg bedacht daarom deze interviewkaartjes. Met deze kaarten krijg je meer interactie, meer spreektijd voor de verlegen kinderen en vooral meer plezier. De kinderen worden met gerichte vragen uitgenodigd om lekker met elkaar te kletsen.

Welke vragen staan er bijvoorbeeld op de interviewkaartjes?

  • Vertel: waar heb jij het hardst om gelachen?
  • Vertel wie jij gezien hebt; vertel over een jong iemand en over een oud iemand.
  • Vertel drie dingen die jij gedaan hebt. Maar let op! Eén ding is niet echt waar. Dat verzin je maar. Kunnen de anderen raden wat niet waar is?
  • Neem iets in je hoofd wat je gedaan hebt. De anderen stellen vragen om erachter te komen wat het was. Jij mag alleen met ja en nee antwoorden. Kunnen ze het raden?

Je kunt de kaartjes gratis downloaden en meteen gebruiken in de klas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *