Trots als een pauw! een vrolijk kaartspel voor kinderen

Trots!! Op mijn eigen ontworpen kaartspel. Met verrassende vragen, leuke opdrachten en herkenbare situaties.


Trots als een pauw!

In 2017 lanceerde ik mijn eigen ontworpen kaartspel “Trots als een pauw!”  Inmiddels zijn er al veel exemplaren verkocht en wordt het op verschillende scholen en coachpraktijken gebruikt.

Trots als een pauw! is een vrolijk kaartspel voor kinderen die graag kletsen en ontdekken.

De verrassende vragen, leuke opdrachten en herkenbare situaties zetten kinderen aan het denken. Op deze manier ontstaan er mooie gesprekken en ontdek je dingen bij jezelf en de ander, die je eerder nog niet wist.

Trots als een pauw! zorgt voor een positief zelfbeeld en een prettig groepsklimaat. Maar vooral ook voor veel speelplezier!

Het kaartspel bestaat uit 50 spelkaarten die verdeeld zijn in 3 categorieën; vragenkaarten, doe-kaarten en situatiekaarten.

Door de vragenkaarten leren kinderen zichzelf en de ander beter kennen. Ze leren gevoelens herkennen, benoemen en omgaan met emoties. Daarnaast leren ze denken vanuit een groeimindset en iedereen te waarderen om wie hij/zij is. De antwoorden op de vragen zijn immers altijd goed, er is geen goed of fout.

Met de opdrachtkaarten leren kinderen complimenten geven en ontvangen, samenwerken en luisteren naar elkaar. Ze leren ook op een positieve manier naar de ander te kijken en hulp geven en hulp vragen.

De situatiekaarten schetsen situaties die kinderen in het dagelijks leven tegen kunnen komen. Ze zetten kinderen aan het denken over een ‘probleem’. Hoe zou jij hiermee omgaan? En hoe pakt een ander dit aan? Hierdoor leren kinderen van en met elkaar.

Door het spelen van Trots als een pauw! leren kinderen trots te zijn op zichzelf en de ander!


Spelsuggesties:

Het kaartspel is op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt het klassikaal spelen, in een kleine groep of in een 1 op 1 setting.

Wanneer je klassikaal gebruik maakt van het spel kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een aantal vragen of situatiekaarten centraal te stellen in een kringactiviteit. Of je kiest aan het einde van de dag 1 vragenkaart die als reflectie van de dag kan dienen; waar ben jij trots op? Wat kun jij nu wel, wat je eerst nog niet kon?

In een groepje kun je het spel ook spelen door alle kaarten op een stapel te leggen en ieder kind één voor één een kaart te laten pakken van de stapel. Hier kan dan een vraag, opdracht of situatie op staan.

Wanneer ik in een 1 op 1 situatie werk met een leerling dan kies ik er ook weleens voor om vooraf een aantal kaarten uit te zoeken die we tijdens een coachsessie gaan gebruiken.

Het spel heeft geen vast einde. je bepaalt zelf de speeltijd. Er zijn ook 2 ‘paskaarten’, hiermee kan iemand ervoor kiezen om een vraag of opdracht over te slaan.


Bestellen

Wil jij graag het spel Trots als een pauw! bestellen, ga dan naar de winkelpagina.

Inhoud: 50 spelkaarten en 3 uitlegkaarten. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Speeltijd: +20 minuten.

€15.95 (inclusief BTW), verzendkosten €3.95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *