Start van het schooljaar spel

Ik hoop dit schooljaar te leren………. Vijf woorden die goed bij mij passen zijn….

Ik kan iemand goed helpen……..Ik wil beter worden in…….


Start van het schooljaar spel

Voor mij start maandag het nieuwe schooljaar weer. Samen met mijn duo collega heb ik de klas weer start klaar gemaakt. Komend jaar groep 2-3, we hebben er zin in!

Voor de zomervakantie maakte ik het “terugblik op het schooljaar” spel om samen met de kinderen een terugblik op het schooljaar te maken en het jaar op een leuke manier af te sluiten.

Als ik daar nu eens “een nieuw schooljaar” versie van maak? Hoe leuk is het als je samen met de kinderen alvast vooruit kunt kijken naar het nieuwe schooljaar.

Met een aantal kleine aanpassingen en zomerse lay-out heb ik nu het “start van het schooljaar spel” gemaakt. Op deze manier leren de kinderen elkaar een beetje beter kennen en wordt er vooruit gekeken naar het nieuwe jaar. De eerste weken van het nieuwe schooljaar worden ook wel de Gouden weken genoemd. De weken waarin een groep gevormd wordt. Belangrijk is het om hier als leerkracht veel aandacht aan te besteden. Dit spel kan daar een leuke bijdrage aan leveren.

Hoe speel je het “start van het schooljaar” spel:

Je kunt het spel op verschillende manieren spelen; in tweetallen, met een klein groepje of met de hele klas. Mijn voorkeur zou uitgaan naar het spelen in een klein groepje.

De kinderen hebben een dobbelsteen en pionnen nodig. Om de beurt gooien ze en beantwoorden de maken de zin af.

Met de hele klas zou je speelbord op het digibord kunnen laten zien. Dan kun je een aantal kinderen de zin af laten maken.


Wil jij ook een leuke kennismaking en vooruitblik op het schooljaar maken.

Print het spel dan uit en speel dit leuke start van het schooljaar spel met jouw klas. Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *