De trotstas; waar ben jij trots op?

De trotstas………een tas vol met dingen waar je trots op bent.


De Trotstas

Vandaag kwam ik op Pinterest iets tegen waar ik helemaal blij van werd; namelijk de trotstas. Hoe mooi past dat bij mijn spel Trots als een pauw! Wow, super leuk, iedereen mag trots zijn op zichzelf.

Juf Lise maakte deze tas voor de kinderen in haar klas. Elke maandag kreeg een kind uit de klas deze tas mee naar huis. In de trotstas mag het kind iets stoppen waar hij/zij trots op is. Dat kan iets zijn wat ze hebben gemaakt, iets wat ze mooi vinden, iets wat ze goed kunnen, kortom iets van hun zelf.

Het kind mag dan in de kring vertellen wat hij/zij in de tas heeft gestopt. Wat in de tas zit mag dan ook de hele week in de klas blijven staan. De kinderen leren zo vertellen voor de groep en ze leren elkaar beter kennen.

Wat een mooie activiteit voor het begin van het schooljaar. In de tas zit een brief met de uitleg. Juf Lise heeft een soort handleiding geschreven. Hierop staat wat het kind in de tas mag stoppen maar ook hoe het kind zich kan voorbereiden op het gesprek.

  1. kies waar je trots op bent
  2. maak een woordweb met de dingen die je zeker wil vertellen
  3. oefen samen met mama of papa
  4. stop in de tas iets dat voor verduidelijk zorgt; een foto, een voorwerp of een tekening

Op de site van juf Lise kun je de bijgevoegde brief ook downloaden.

Deze tas is toch echt een positieve opsteker voor ieder kind. En draagt zeker bij aan een positieve sfeer in de groep. Ik ga hem zeker  maken en inzetten in mijn klas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *