Beloningsstempels en meer……

Beloningsstempels; oké, TOP!, goed gedaan!, keurig!, goed gelezen en nog veel meer……


Studio liefhebberen

Onlangs kwam ik in contact met Marrit de Jong van Studio Liefhebberen. Marrit maakt de leukste stempels op maat. Je kunt op de site ook stempelinkt kopen en leuke kistjes om al jouw speciale stempels in op te bergen.

De stempels doen mij denken aan mijn tijd op de basisschool. Wanneer jouw werk er netjes uit zag kreeg je een stempel en bij 10 stempels kreeg je een sticker. Tegenwoordig gebruik ik eigenlijk bijna geen stempels meer in de werkboekjes van de kinderen. Maar door deze site ben ik toch weer enthousiast geworden. Deze stempels zien er echt leuk uit!

Marrit maakt stempels op maat over allerlei verschillende thema’s, Ze maakt ook stempels speciaal voor het onderwijs en die spreken mij natuurlijk het meest aan.


Onderwijsstempels

Er is een hele reeks onderwijsstempels op de site te vinden. Er zijn beloningsstempels maar ook feedback stempels, nakijkstempels en reflectiestempels.

Waarom zou je een beloningsstempel gebruiken in de klas? Door een kind een beloning te geven laat je zien dat dit het gedrag/werk is dat je als leerkracht wil zien. Voor een kind is het heel aantrekkelijk om een beloning te krijgen voor zijn werk. Je spreekt als leerkracht jouw waardering uit naar het kind. Ik denk dat ieder kind blij wordt van zo’n leuke stempel in zijn of haar werkboek. De beloningsstempels zijn er met tekst, dieren en figuren. Er zijn vele varianten.

De feedback stempels vind ik ook leuk en praktisch voor in de klas. Deze stempels gaan over; bespreken met de juf/meester, denk aan de hoofdletters/leestekens of instructie nodig.

Met de nakijkstempels kun je als leerkracht aangeven of het kind nog iets moet afmaken, zijn werk nog moet nakijken, iets moet verbeteren of extra instructie van de juf nodig heeft. Heel handig dat je deze stempel kunt plaatsen en alleen maar een kruisje hoeft te zetten.

Door gebruik te maken van de reflectiestempel kan het kind zelf aangeven hoe hij aan het werk is geweest; was het tempo langzaam of snel, was hij snel afgeleid of geconcentreerd en heeft hij slordig of nauwkeurig gewerkt. Goed om kinderen bewust te maken van hun eigen werkproces. Met deze stempel kunnen kinderen dit op een snelle en duidelijke manier aangeven.

Deze review is geschreven in samenwerking met Studio Liefhebberen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *