de Droomdenker; een lees- en werkboek over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken

de Droomdenker; een lees- en werkboek over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken.

de Droomdenker

Wouter heeft veel fantasie, in zijn hoofd is hij met allerlei uitvindingen en raadsels bezig. Wouter maakt filmpjes in zijn hoofd, hij is een droomdenker. De juf denkt dat Wouter steeds niet op let en de sommen die zij uitlegt niet snapt. Maar niets is minder waar; in zijn hoofd heeft Wouter de meest ingewikkelde sommen gemaakt met de cijfers die de juf op het bord schrijft.

De Droomdenker is een lees- en werkboek over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken. Het boek is speciaal voor kinderen geschreven. Kinderen zullen de situaties van Wouter herkennen en beseffen dat het prima is om anders te zijn. Wouter neemt ons mee in zijn hoofd. We lezen zijn gedachten, de reacties van de juf en hoe Wouter over de juf denkt.

Suzanne Buis is de schrijfster van dit boek. Zij is zelfstandig ondernemend schrijfster en schreef ook het boek “mijn hoogbegaafde kind en ik”. Hiervoor interviewde Suzanne ouders over hoe ze omgaan met hun kind dat hoogbegaafd is. Veel hoogbegaafde kinderen zijn ook hoogsensitief en/of beelddenker.

Het boek de Droomdenker is een interactief boek en geschikt om zelf te lezen vanaf 7 jaar of om samen te lezen vanaf 5 jaar.

Mijn mening

De voorkant van het boek en de titel spreekt kinderen denk ik meteen aan. Dromen en denken…..dat doen we toch allemaal.

Het boek heeft een mooie lay-out. De bladzijdes zijn van stevig papier, wat belangrijk is omdat het ook een werkboek is om in te schrijven. Er is voldoende ruimte om antwoorden te noteren. De reflectievragen na elk stukje tekst zorgen voor een mooie afwisseling. Kinderen kunnen hier zelf of onder begeleiding mee aan de slag. Er worden vragen gesteld als; heb jij wel eens het gevoel dat je niet wordt begrepen? Wat denk je dat Wouter zou willen zeggen? Hoe werkt dat bij jou? Wat zou jij tegen Wouter willen zeggen als je zijn vriend was? Heel mooi dat kinderen steeds de koppeling maken naar hun eigen situatie.

Ik vind het boek een aanrader voor kind, ouder en ook voor op school. Het geeft je als leerkracht inzicht in het hoogbegaafde en hoogsensitieve kind. Ik vind het vooral mooi dat dit boek echt geschreven is door de ogen van het kind. Het geeft je als leerkracht en ouder ook handvatten om met het kind in gesprek te gaan.

Aan het einde van het boek vind je enkele pagina’s met theorie en praktische tips. Deze informatie is vooral voor de ouder of leerkracht geschreven. De begrippen hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, beelddenken en executieve functies worden begrijpelijk uitgelegd.

Zeker voor kinderen die net zelf ontdekken dat ze hoogbegaafd zijn kan dit boek zeer herkenbaar zijn. Het is overzichtelijk, praktisch, prettig geschreven en heeft veel illustraties. Je koopt het boek voor €16,50.

Deze review is geschreven in samenwerking met Suzanne Buis

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *