De start van mijn blog

Welkom op mijn blog ‘alles over gedrag’.

Regelmatig zoek ik als leerkracht op het internet naar goede tips en ideeën voor in de klas. Er zijn websites genoeg te vinden die vol staan met knutsel-, reken- en taalideeën. Maar websites die vol staan met ideeën rondom de sociaal emotionele ontwikkeling en gedragsproblemen zijn er eigenlijk maar weinig.
En dit is nu juist waar mijn interesse naar uit gaat. Zeker in deze tijd van Passend onderwijs.
Eerlijk is eerlijk, je hebt niet altijd zin en tijd om hele dikke boeken te lezen over gedrag en sociaal-emotionele ontwikkeling. Je wilt als leerkracht gewoon praktische tips om meteen mee aan de slag te gaan.

Als leerkracht vind ik het leuk om tips en ideeën te krijgen van andere leerkrachten. Mensen die ook met beide benen in de praktijk staan.
Op mijn laptop staat de map “favorieten” inmiddels vol met leuke links naar allerlei websites en mijn map “school” staat aardig vol met diverse documenten.
Deze tips en ideeën wil ik nu graag met andere leerkrachten delen. Want hoe fijn is het, om niet altijd zelf het wiel uit te moeten vinden. Je hebt het als leerkracht nu eenmaal al druk genoeg 😉

Op mijn blog schrijf ik over alles wat te maken heeft met de sociaal-emotionele ontwikkeling en gedragsproblemen in scholen.

In het menu vind je tevens beknopte informatie over diverse leer- en gedragsproblemen. Deze informatie komt uit diverse literatuur.

Veel leesplezier!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *