Lekker-in-je-vel-spel

Blij, boos, bang, verdrietig of trots? Ontdek spelenderwijs de taal van emoties.

Op Blijfwijs.nl vind je educatieve spellen die aansluiten bij wat uw kind op school leert. Naast spellen voor de vakgebieden reken, taal, lezen etc. heeft Blijfwijs.nl ook spellen voor de sociaal-emotionele ontwikkeling.
Het lekker-in-je-vel-spel is er daar één van.

642_item_Lekkerinjevel1-260-266

642_item_Lekkerinjevel2-700-380

Tekst, beeld én prikkelende vragen helpen gevoelens en emoties bespreekbaar te maken, ze te (h)erkennen en er beter mee om te gaan. Verrassend, hoe je jezelf en elkaar nog beter leert kennen. Je voelt je daardoor zekerder én het helpt je in je relaties met anderen. Kijk, speel, luister en vertel …!

Het Lekker-in-je-vel-spel helpt:
– je emotionele intelligentie (EQ) te vergroten 
– inzicht te krijgen in gevoelens en emoties 
– je emotionele woordenschat uit te breiden 
– positief te leren denken 

Met het Lekker-in-je-vel-spel zijn 48 emoties en gevoelens door middel van een kleurenschema overzichtelijk in kaart gebracht. De kleuren laten zien of het om een positieve of een moeilijke emotie gaat. De afbeelding op de voorkant weerspiegelt het gevoel. De korte uitleg op de achterkant geeft woorden aan emoties en helpt om het gevoel te benoemen. Twee oplossingsgerichte vragen daaronder bieden inzicht in de manier waarop je positief met gevoelens kan omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *