Boek “Energize!”

In de eerste twee weken van het schooljaar is het belangrijk om te investeren in groepsvormende spelletjes. Het spelen van een aantal van deze spelletjes per dag zorgt voor veel plezier en een positieve groepssfeer.

Ook wanneer het een dag niet zo lekker loopt probeer dan toch tijd te maken voor een groepsspel.

Leuke spelideeën staan in het boek Energize!

Energize!

Het boek Energize! bevat een groot aantal groepsactiviteiten voor jong en oud. De activiteiten, de energizers, kunnen gebruikt worden in de klas en staan voor samenwerking, wisselwerking en plezier. Er zijn verschillende activiteiten, zoals ijsbrekers, groepssamenstellende spellen en diverse actieve en lichamelijke activiteiten. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan afscheidsspelletjes.

Elk hoofdstuk begint met een korte inleiding waarin het doel van de activiteit wordt uitgelegd. Ook wordt aandacht besteed aan een zorgvuldige nabespreking van de activiteiten. Elke activiteit is voorzien van een codering die aangeeft voor welke leeftijd de activiteit geschikt is en hoeveel inspanning een oefening kost.
Energize! hoort bij Leefstijl, een educatief programma voor de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden. Leefstijl is een uitgave van Edu’Actief.

Er zijn zelfs een deel 2 en deel 3 verschenen van de Energize serie. Deel 2 is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en deel 3 voor kinderen vanaf 10 jaar.

Energize 2

Energize 3

Deze Energize-boeken staan vol activiteiten die energie geven en deelnemers aanzetten tot kennismaken, samenwerken en evalueren. Met Energize voorkomt u pestgedrag en, als het wel gebeurt, pakt u pesten effectief aan. Energizers geven de groep en deelnemers (zelf)vertrouwen. De honderden activiteiten uit Energize zijn geschikt voor jong en oud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.