Sociogram online

sociogram“Wie zijn populair in de groep, wie vallen buiten de groep? Sometics geeft inzicht in de groepsstructuur op grond van gerichte vragen. Via diverse modellen (gebaseerd op het sociogram) wordt de groep vervolgens geanalyseerd.

Het resultaat is een overzichtelijk beeld van de totale groepscohesie en onderlinge relaties en interacties in de groep. Op basis van de weergegeven patronen kan de groepsleider de groepsdynamiek beïnvloeden en over langere tijd zien of de invloed heeft gewerkt.”

Op Sometics.nl, voorheen sociogram.nl kun je gratis een sociogram invullen voor 1 groep. Heel handig om de sociale verbindingen en relaties in beeld te krijgen. Welke kinderen zijn nu populair in de groep en welke kinderen vallen er buiten.
De kinderen kiezen 3 kinderen met wie ze graag willen spelen en 3 kinderen met wie ze niet graag spelen. Ook kiezen ze 3 kinderen met wie ze goed kunnen werken en 3 kinderen met wie ze niet graag werken.

Je krijgt een handig overzicht; de socio matrix. Hierin zie je in één oogopslag de onderlinge verhoudingen in de groep. Je ziet hoe vaak de kinderen zijn gekozen en door welke klasgenoten.

Sometics is geschikt voor alle leeftijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *