Gedragsproblemen in de klas

gedragsproblemen in de klasOp de website “Gedragsproblemen in de klas” kun je een beknopt overzicht vinden over gedragsproblemen, ontwikkelings-, gedrags- en leerstoornissen die je als leerkracht bij kinderen in je klas kunt tegenkomen
ADHD, ADD, Autisme Spectrum Stoornis, MCDD, Oppositional Defiant Disorder (ODD),Conduct Disorder (CD),Non Verbale Leerstoornis (NLD),Gilles de la Tourette (TS),Developmental Coördination Disorder (DCD), Dyslexie, Dyscalculie, Hechtingsstoornis, angststoornissen en depressie, selectief mutisme, faalangst, maar ook gedragsproblemen, (cyber)pesten en agressie. Zelfs de “nieuwste stoornis” TDD

Anton Horeweg is de auteur van deze site.
“Als je niet de tijd hebt om dikke handboeken door te lezen, kun je met deze basisinformatie toch aan de slag om een kind met dergelijke problemen te helpen.
Theorie is onmisbaar, maar als leerkracht zul je je toch vaak afvragen: “Maar wat kan ik ermee in de klas?” Dat laten zien, is het doel van deze site.
Theorie en tips over gedragsproblemen, ontwikkelings- en leerstoornissen die je in een kort tijdsbestek op weg kunnen helpen om kinderen met deze problemen te ondersteunen. Alle pagina’s bevatten veel handreikingen, die je meteen kunt toepassen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.