Het EQ babbelspel

(Blijfwijs.nl)

(Blijfwijs.nl)


Een babbelspel waar emotionele intelligentie centraal staat. In dit dynamische ganzenbord worden emoties bespreekbaar, leer je jezelf en de anderen beter kennen en worden sociaal-emotioneel moeilijke thema’s op speelse wijze aangekaart.

Doel van het spel
EQ, Emotionele intelligentie: De vaardigheid in het omgaan met emoties.
“Je gevoelens kunnen herkennen en ze gebruiken om goede beslissingen te nemen. In staat zijn met je gevoelens om te gaan, ze een plaats te geven. Maar ook empathie tonen, gevoelens van anderen kunnen waarnemen en er rekening mee houden.”

Een zeer belangrijk thema in deze samenleving, dat naast kennis een steeds belangrijkere plaats inneemt. Maar waarom is EQ nu juist zo belangrijk? EQ-voorvechters beweren dat iemand met een hoog EQ empathischer en daarom succesvoller is.
EQ omvat dus zowel persoonlijke al sociale vaardigheden, die alle uitgebreid aan bod komen in dit spel.

Met het EQ babbelspel worden kinderen vanaf 7 jaar spelenderwijs geconfronteerd met allerlei verschillende emoties en situaties. Gevoelens worden zo bespreekbaar, kinderen leren zichzelf en elkaar op een andere manier kennen.

De vaardigheden zijn opgesplitst in 6 rubrieken met elk hun eigen kleur. Per rubriek zijn er 20 opdrachtkaarten. Het spel wordt best gespeeld onder begeleiding en is bedoeld voor 2 tot 8 spelers van 7 tot 12 jaar.

De 6 rubrieken zijn: empathie/meevoelen, communicatie, omgaan met stress/zelfbeheersing, zelfbeeld, omgaan met emotie en ik en de anderen.

623_item_babbel_3-700-380

623_item_babbel_5-700-380

Er zijn geen winnaars of verliezers in dit spel. Iedereen wint!

Dit spel is te koop bij Blijfwijs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *