Spelen met complimenten

Iedereen ontvangt graag een compliment. Een compliment is niet alleen leuk om te krijgen, maar ook om te geven. Door een compliment groeit het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde.

Wanneer je in de klas dit complimentenspel speelt leren de kinderen niet alleen complimenten geven en ontvangen maar ze leren elkaar ook beter kennen.

complimentenspel

Het complimentenspel is in het verleden ontworpen door een Pabo-student n.a.v het kwaliteitenspel. Het werd toegevoegd aan de database van Digischool en is later met toestemming gepubliceerd op Internetwijzer Basisonderwijs en Yurls Het Hart van Onderwijs.

Het spel is een goede aanvulling op sociaal-emotionele methodes. Het is gemaakt voor groep 4 t/m 8 en wordt in een kleine groep gespeeld. De kaarten zijn zo gemaakt dat er zeer verschillende kwaliteiten op staan.

De spelregels:

  1. De leerlingen zitten in een kleine groep om de tafel. De kaarten liggen op de kop in het midden van de tafel.
  2. De eerste gever pakt een kaart en leest die hardop voor.
  3. Daarna geeft hij de kaart aan degene die volgens hem/haar het meest voldoet aan die beschrijving.
  4. De ontvanger bedankt en legt de kaart open/leesbaar voor zich neer.
  5. Daarna mag de volgende gever een kaart pakken en herhalen de stappen zich.

Wanneer een kaart volgens de gever bij niemand past wordt deze open op tafel gelegd. Misschien dat een andere gever deze kaart wel bij iemand vindt passen.

Als alle kaarten op zijn, bekijkt iedereen de kaarten die hij/zij heeft gekregen. Ze vertellen elkaar welke kaarten ze goed bij zichzelf vinden passen en welke absoluut niet. Vooral het verwoorden van wat je vindt van de gekregen kaarten is een wezenlijk onderdeel van het spel.

Download dus snel het complimentenspel en veel speelplezier!!

Een gedachte over “Spelen met complimenten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *