WhatsHappy

Whatsapp; bijna alle kinderen in de bovenbouw gebruiken dit chatprogramma op hun telefoon. Maar soms wordt Whatsapp op een vervelende manier gebruikt. Wat kunnen we hieraan doen?

whatshappy

Remco Pijpers, expert jeugd en digitale media van Kennisnet ontwikkelde de les WhatsHappy. Hij vertelt over het ontstaan van de les: “Kinderen die ruzie maken via Whatsapp, welke leerkracht heeft er geen last van? Het is belangrijk om met kinderen te bespreken wat wel en wat niet zou moeten op Whatsapp. En het resultaat; iedereen WhatsHappy!

De les:  de kinderen maken tijdens de les afspraken over hoe ze met elkaar omgaan. De les gaat eigenlijk over het chatten algemeen, omdat niet ieder kind een smartphone heeft. De afspraken kunnen gelden voor alle chatomgevingen. De afspraken komen op een poster voor in de klas.

De les is gratis te downloaden via ‘mijn kind online’ van kennisnet. Je kunt met de klas daarna een poster maken over de chatafspraken of de poster van de site gebruiken. Ook staan er 2 voorbeeldposters van andere scholen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *