Lessen in geluk

Ken jij de Gelukskoffer al?

Gelukskoffer is een wetenschappelijk onderbouwde methode voor groep 5-6 en groep 7-8.

gelukskoffer4

Gelukkig zijn kun je leren

Gelukskoffer zegt: “Geluk is voor 40% te beïnvloeden door bewust gedrag. Kinderen leren herkennen waar zij gelukkig van worden en hoe geluk te beïnvloeden is. Dit geeft kinderen innerlijke kracht en zelfvertrouwen, waardoor ze verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen geluk en dat van anderen. “

Een gelukkige school heeft een veilig en positief klimaat waarin leerkrachten en kinderen zich kwetsbaar op durven stellen en er positief gereageerd wordt op elkaars gedachten en ideeën.

In de 7 lessen leren kinderen over geluk, de kracht van gedachten, zelfvertrouwen en actief burgerschap.

gelukskoffer 3

De kinderen werken met een werkboek en een eigen gelukskoffer. Ze verzamelen dingen rondom de verschillende thema’s; dankbaarheid, positief denken, talenten, zelfvertrouwen en dromen en geven dit door aan anderen.

sticker-scholen-geluksleerkrachtJe kunt als school een leerkracht opleiden tot geluksleerkracht. De opleiding duurt maar 1 dag. Het voordeel is dat je als school de kennis ‘in huis’ haalt en de lessen aan meerdere groepen kunt geven.

Er zijn verschillende scholen die al werken met de gelukskoffer. Enkele reacties:

“De gelukslessen worden door ouders en leerlingen als zeer waardevol ervaren.”

“Het heeft onze basis om vanuit vertrouwen positief te kijken versterkt, waardoor leerkrachten en kinderen nog meer tot bloei kunnen komen.”

“Na inzet van de lessen herkennen de kinderen inmiddels waar zij gelukkig van worden en hoe zij zelf geluk kunnen oproepen en doorgeven.”

Kijk voor meer informatie op gelukskoffer.nl

gelukskoffer2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *