Rustmoment in de klas.

Wat klinkt dat heerlijk………een rustmoment in de klas…..dat is wat iedereen op een dag toch even nodig heeft! Rustmomenten zorgen voor een betere concentratie.

rustmoment in de klas

Onlangs vond ik de site rustmoment in de klas. Zij bieden korte filmpjes met ontspanningsoefeningen. Alles op een speelse manier met bekende gezichten van televisie. De filmpjes zijn direct in te zetten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Rustmoment in de klas zegt dat deze filmpjes de concentratie verhogen, rust in de groep brengen voor kinderen en leerkracht, praktisch inzetbaar zijn en ideaal zijn in gebruik bij een continurooster. Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan door de Universiteit van Utrecht naar deze methode en daaruit is ook echt gebleken dat de concentratie toeneemt door het doen van een rustmoment.

Hoe werkt het?  Je neemt een abonnement op Rustmoment in de klas. Ze bieden verschillende vormen aan; school abonnement, klassen abonnement, een strippenkaart of een onbeperkte toegang. Er zijn minimaal 35 video’s beschikbaar en dit breidt elke 2 weken uit.

Op you tube hebben ze een heel aantal previews staan zodat je eens kunt kijken hoe zo’n video rustmoment in de klasfilmpje er nu uit ziet.

Je kunt gratis het kennismakingspakket aanvragen via de site van Rustmoment in de klas. Het kennismakingspakket bestaat uit vier afleveringen geschikt voor alle groepen van de basisschool. Je hebt dan 6 weken lang toegang tot 3 video’s per leeftijdscategorie.

Rustmoment in de klas is niet alleen voor leerkrachten in het basisonderwijs, maar ook voor kindercoaches, kinderopvang en andere kind gerelateerde praktijken.

Kijk voor meer informatie op Rustmoment in de klas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *