Spiegel jezelf spel.

spiegel jezelf spel“Ik vind het kaartje met grappig erop echt goed bij jou passen,
omdat je mij zo vaak aan het lachen maakt.”

“Ik geef jou het kaartje dapper, omdat jij helemaal alleen met de bus naar school durft te gaan. Dat vind ik super dapper van je.”

“Ik vind het kaartje behulpzaam bij jou passen,
omdat jij altijd meehelpt met opruimen.”

Het Spiegel-jezelf-spel is een gezelschapsspel voor de leeftijd van 8 tot 88 jaar. Het bestaat uit 24 kaartjes met positieve eigenschappen. Het spel is bedoeld om het zelfvertrouwen te vergroten. Door in de spiegel te kijken leer je jezelf kennen, maar je hebt ook anderen nodig om de spiegel voor te houden. Vaak zien anderen sterke eigenschappen bij jou, waar jij je nog niet bewust van bent.

Hoe speel je het spel? Er zijn heel veel verschillende spelvormen. Vier ervan staan beschreven in de handleiding.

  • het spiegel jezelf spel; raak zo snel mogelijk je kaarten kwijt door ze uit te delen. Complimenten geven en ontvangen staat centraal.
  • drie om drie; vergelijk drie door jouw gekozen eigenschappen met drie kwaliteiten die de ander bij jou vindt passen.
  • mijn top 3; welke 3 sterke eigenschappen passen het beste bij mij?
  • kaartje van de dag; stel elke dag een kaartje centraal.

Via de site van Spiegel-jezelf-spel zijn ook een aantal leuke downloads van Dubbelzes Uitgeverij te vinden die je heel erg goed kunt gebruiken bij het spel. Zoals de kleurplaat met de 24 eigenschappen of het bewaar-envelopje waarin je jouw sterke eigenschappen kunt bewaren of het knipblad om zelf kaartjes te maken met jouw sterke eigenschappen.

Het Spiegel-jezelf-spel is in de praktijk ontstaan en ontwikkeld door twee orthopedagogen; drs. Petra Lahr en drs. Daphne Rijkée.

Het spel is te koop in de boekhandel, bij enkele speelgoedwinkels en via internet o.a. bij Blijfwijs.nl en Educatheek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *