Het SchoolSmoeltjesSchrift

Gisteren schreef ik al over de Smoeltjesschriften voor thuis. Vandaag meer over het Smoeltjesschrift voor school. Het SchoolSmoeltjesSchrift.

schoolsmoeltjesschrift

Het SchoolSmoeltjesSchrift is speciaal gemaakt om een schooldag te evalueren. Het invuldagboek werkt op dezelfde manier als de Smoeltjesschriften voor thuis. Naast dat het voor kinderen een prettige manier is om de dag af te sluiten, kan het leerkrachten ook helpen om te kijken wat een kind bezig houdt.

In het SchoolSmoeltjesSchrift schrijven de kinderen aan de hand van korte vragen hoe de dag was op school. Ook geven ze een Smiley voor de dag.

Vragen die ze o.a. beantwoorden zijn:

  • Vandaag voelde ik me…….
  • Dit vond ik leuk…………………. dit vond ik minder leuk……
  • Dit vond ik makkelijk……………….dit vond ik moeilijk…….
  • Ik maakte me een beetje zorgen over……..
  • Ik ben blij dat………
  • Morgen lijkt me……….omdat……….

Het schrift heeft 80 pagina’s met vier invulgedeeltes per twee pagina’s. In het midden staat steeds een kort verhaaltje of opdracht over een onderwerp. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.; fouten maken, anders zijn, complimenten.

schoolsmoeltjesschrift 2

Ook staat er op elke pagina een leuke spreuk van de week! Bijvoorbeeld ‘Ik kan het’ of ‘Van proberen kun je leren’.

Het SchoolSmoeltjesSchrift is te bestellen via Scrivo Media. Het kost 32,50 euro per 5 stuks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.