Talentenspel

Ik help anderen!                Je kan op mij rekenen!             Ik heb fantasie!

Allemaal talenten die ieder kind kan bezitten. Maar praten we met onze kinderen ook over ieders talenten.Talentenspel

Voor mijn opleiding coach Sociale Vaardigheden voor kinderen ging ik op zoek naar een spel om met mijn medestudenten te delen. Met behulp van deze leuke download van Klasse.be maakte ik zelf dit kwaliteitenspel waarbij kinderen hun eigen talenten kunnen ontdekken.

De kaartjes heb ik gelamineerd en ik heb er een mooi opbergdoosje bij gemaakt. Op de download staan al drie suggesties hoe je het spel met kinderen kunt spelen.

Spel 1: Speel dit spel in tweetallen. Laat de ander vijf talenten kiezen die hij/zij bij jou vindt passen. Bespreek ze. Herken je deze kwaliteiten bij jezelf? Wat vind je hiervan?

Spel 2: Speel dit spel in tweetallen. Kies vijf talenten die passen bij jou. Bespreek ze. Waarom past dit bij jou? Hoe kan een ander dit zien? Wanneer is dit een handig talent? Is het soms ook moeilijk?

Spel 3: Speel dit spel in tweetallen. Leg alle kaartjes op een stapel. Neem om de beurt blind een kaartje. Bespreek het talent. Bij wie van de twee zou deze kwaliteit passen en waarom?

Ik maakte er zelf nog twee spelsuggesties bij omdat ik dit spel ook wil gaan gebruiken in een groep. Leuk is het om een coöperatieve werkvorm in te zetten.

Spel 4: Speel dit spel in een groep. Leg alle kaartjes in het midden van de kring of op een tafel. Iedereen mag één kaartje kiezen dat hij/zij echt bij zichzelf vindt passen. Nu ga je met jouw kaartje rondlopen. Elke keer als je iemand tegenkomt laat je jouw kaartje zien en bespreek je waarom deze kwaliteit bij jou past.

Spel 5: Speel dit spel in een groep. Leg alle kaartjes in het midden van de kring of op een tafel. Iedereen mag één kwaliteit kiezen die hij/zij wil leren of verbeteren. Nu ga je met jouw kaartje rondlopen. Elke keer als je iemand tegenkomt laat je jouw kaartje zien en bespreek je waarom je aan deze kwaliteit wil werken of verbeteren en hoe je dit gaat doen.

Download deze leuke kaartjes op Klasse.be

Een gedachte over “Talentenspel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.