De leerkuil, zo voelt het als je aan het leren bent!

Zo voelt het als je aan het leren bent. Leer leren met de Leerkuil.


De leerkuil; zo voelt het als je aan het leren bent!

Deze poster van de Leerkuil  van het Talentenlab laat op een mooie manier zien hoe het leren nu eigenlijk gaat. Daarnaast zie je hoe je van een Fixed mindset naar een Growth mindset kunt komen. Uitspraken die horen bij een Fixed mindset in deze poster zijn; ik kan het niet, het lukt me niet, ik stop ermee. Bij een Growth mindset horen juist uitspraken als; het gaat steeds beter, misschien kan iemand me helpen en gelukkig heb ik niet opgegeven.

Op de poster staat ook dat als je over de leerkuil kunt springen, je waarschijnlijk niet aan het leren bent. Wat natuurlijk logisch is want je hebt geen moeite of inspanning hoeven leveren. En je bent onderweg geen uitdagingen tegen gekomen.

De poster laat daarnaast een aantal dingen zien die je kunnen helpen om te leren leren; gebruik je kwaliteiten en talenten, doe je best voor dingen die je wilt bereiken, stel doelen en maak een goed plan en vraag om hulp als dat nodig is.

Deze poster van de Leerkuil is afkomstig van het Talentenlab. Je download hem hier.

3 gedachten over “De leerkuil, zo voelt het als je aan het leren bent!

    • Joke de Bruijn schreef:

      Dat wilde ik ook net schrijven, maar zag dat jij het al gedaan had. Na de reclames van Ben (als provider) gaan steeds meer mensen de verkeerde gebiedende wijs-vorm (Ben i.p.v. Wees) gebruiken. Jammer. 🙁
      En het kan waarschijnlijk niet meer aangepast worden, anders was dat wel al een jaar geleden gebeurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.