It’s up to you, interactieve film over cyberpesten

its up to you 2Wat nou als jij de keuzes van de hoofdpersoon in een film zelf kunt bepalen en daarmee ook direct de gevolgen van jouw acties kunt ervaren? Welke discussie brengen jouw keuzes op gang?

It’s up to you is een interactieve film die je als interventie in kunt zetten tegen Cyberpesten. Ik kwam op deze website door het boek “Samen de online wereld verkennen” waar ik eerder over heb geschreven. De doelgroep voor deze film is de onderbouw van het Voortgezet onderwijs en de bovenbouw, groep 7&8 van het basisonderwijs.

It’s up to you is een gratis lespakket te gebruiken als een schoolbrede aanpak tegen pesten en is erkend door de erkenningscommissie Jeugdinterventies van het NJI/RIVM.

Je kunt je als leerkracht gratis registreren op de site. Na registratie kun je de docentenhandleiding downloaden. In de handleiding vind je achtergrond informatie, de opbouw van de lessen en tips en trucs.

Naar aanleiding van de film ga je met de klas in discussie over het cyberpesten en stel je met de klas gedragscodes op.

Lesduur: 1 à 2 uur, de film duurt +/- 7 minuten. Er zijn 72 verschillende scenario’s met 22 verschillende eindes te bepalen door de leerling. De leerlingen kiezen voor de jongen of meisje als hoofdpersoon. its-up-to-you-logo-2501

 

Lesdoelen: de leerlingen worden bewust van hun rol als individu en als klas in cyberpesten, anderzijds stimuleert het gedragsverandering zodat leerlingen opgedane kennis in de praktijk tot uiting brengen. De vier subdoelen gaan in op de gevolgen van eigen online gedrag, de omstandersrol, de noodzaak tot handelen binnen sociaal geaccepteerd gedrag, en de strafbaarheid van bepaalde vormen van cyberpesten.

It’s up to you is een product van Reactif

its up to you

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *