Wie ben ik……een leuk kennismakingsspel

De eerste weken van het schooljaar……………..de weken om kinderen kennis te laten maken met elkaar door middel van een kennismakingsspel.

Het samen bouwen aan een nieuwe groep is de belangrijkste activiteit bij de start van het nieuwe schooljaar. Elk jaar is het voor kinderen weer spannend bij wie ze in de klas zitten. Kinderen zijn veel met hun groepsgenoten bezig; wat denkt de ander van mij? Hoor ik erbij in de groep? Wat zeggen de anderen over mij? Val ik niet buiten de boot?

Door als leerkracht te investeren in de kennismaking met elkaar kun je een positieve groep creëren.  Een groep waarin kinderen gemotiveerd zijn om groepsdoelen te halen, waarin kinderen zich verantwoordelijk voelen voor de groep en waarbij ze respect tonen voor de ander. Ook zal het samenwerken een stuk beter verlopen in een positieve groep waarin kinderen elkaar goed kennen.

Kennismakingsspel: Wie ben jij?

Dit leuke kennismakingsspel is gemaakt om elkaar beter te leren kennen. Het spel is gemaakt door Ben Baarda van Pedogiek in Praktijk (PIP).

kennismakingsspel

Dit kennismakingsspel speel je als een ganzenbordspel in een klein groepje. Bij elk getal staat een leuke vraag. Er is voor de kinderen ook de mogelijkheid om zelf een vraag te bedenken, bij nummer 12.

Enkele vragen die dit spel heeft zijn:

  • Wat vind je leuk om te doen?
  • Ik vind het leuk als mensen…..
  • Wie bewonder je?
  • Wat ik leuk aan mezelf vind is….
  • Waar droom je weleens van?

Je kunt het spel gratis downloaden via de site van Pedagogiek in Praktijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.