Avonturenspel voor kleine avonturen

Ga samen met je kind op avontuur met Het Kleine Avonturenspel. Geniet van leuke, gekke, bijzondere avonturen en maak mooie herinneringen.


Onlangs kwam ik in contact met Inge Schilders van Uitgeverij Het Kleine Avontuur. Zij ontwikkelde twee leuke avonturenspellen. Eén voor ouder en kind en één voor groepen.

Deze blog gaat over het Kleine Avonturen Spel voor ouder en kind. Volgende week zal ik een blog plaatsen over Kleine Avonturen voor groepen.

Het Kleine Avonturenspel voor ouder en kind

Het is een super leuk gezelschapsspel dat in 2015 de winnaar was van de publieksprijs “Meest gewaardeerde gezelschapsspel”. Het spel bestaat uit een compact blikje dat vol zit met leuke spelkaarten.

De spellen zijn bedoeld om echt samen te doen. Het kan gebruikt worden op ieder moment van de dag. De meeste spellen zijn uit te voeren met materialen die in elk huis wel te vinden zijn. Soms moet je even van te voren naar de winkel, maar ook dat kan al een leuke start zijn voor een avontuur.

De spelletjes zijn niet zomaar spelletjes. Het zijn echt kleine avonturen waar iedereen vrolijk van wordt. Zo kun je samen:

  • een fantasie eiland maken,
  • een restaurant maken en op zoek gaan naar lekkere recepten.
  • een speurtocht met cijferbriefjes door het hele huis of tuin.
  • ergens iets gaan plukken, rapen of zoeken om er een mooie kijkdoos of knutselwerk van te maken.
  • een kamertrui breien van een grote bol wol.

Het spel is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar, maar kan ook voor volwassenen nog erg leuk zijn om te doen. Op het blikje staat geschikt voor 4-99 jaar!

Ik vind de vormgeving van de kaarten prachtig. Deze nodigen alleen al uit om ze te gaan spelen.


Hoe speel je het spel?

Je legt alle kaarten op tafel en kiest samen een opdracht om te spelen. Je kunt natuurlijk ook vooraf een selectie maken. Het spel is ook gemakkelijk mee te nemen op vakantie.

Het van te voren bespreken van hoe jullie de opdracht samen gaan uitvoeren is een belangrijk onderdeel. Hier begint het avontuur namelijk al. Kom samen tot een goed plan en jullie zullen samen veel spelplezier hebben.

Ik maakte thuis samen met mijn dochter ook een kleine selectie; koekjesspel, zoeken in alle hoeken, rare taart, fantasie-eiland, bellen blazen en rara…..wie ben ik?

De bellenblaas ging mee tijdens een fietstocht op de hei. Daar vlogen de mooiste bellen door de lucht. En met een vergrootglas en insectenpotje speurden we in de tuin naar kleine beestjes……..Van het koekjesspel hebben we een memorie gemaakt. We bakten eerst samen lekkere koekjes om er daarna een klein memoriespel van te maken door kaartjes eronder te leggen. Kortom 3x een geslaagde middag.


Volgende week ga ik de Kleine Avonturen voor kleine groepen spelen in mijn klas. Ik houd jullie op de hoogte van mijn avonturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *