Groeicomplimenten geven

Een Groeicompliment …..…..gericht op ontwikkeling…………..zijn realistisch………..gaan over inzet………..bezitten een werkwoord……….zijn specifiek……….gaan over het proces……vergelijken een kind met zijn eigen prestatie……gaan over gedrag van het kind…..

Groeicomplimenten

Vanochtend werd ik erg blij van de nieuwsbrief van Platform Mindset die ik in mijn mailbox mocht ontvangen. Bij deze nieuwsbrief zat een nieuw groeicadeau!!!

Niet zomaar een cadeau maar twee hele mooie posters over het geven van Groeicomplimenten. De eerste poster gaat over de verschillen tussen vaste mindset complimenten en groeimindset complimenten. We weten allemaal hoe belangrijk het geven van een compliment is voor o.a. een goed pedagogisch klimaat en voor het ontwikkelen van het zelfbeeld. Maar geef dan wel de juiste complimenten.

Platform Mindset maakte al eerder een poster over het geven van complimenten maar deze hebben ze nu verder uitgewerkt.

Daarnaast hebben ze ook meteen een poster gemaakt met voorbeelden van Groeicomplimenten. Erg praktisch, zodat je ze meteen in kunt zetten in de praktijk.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Je bent alweer een stapje verder!
  • Als je zo doorgaat, kom je er wel!
  • Voor elkaar gekregen!
  • Goed geoefend!
  • Handig dat je zijn advies vroeg!

De poster met de voorbeelden kun je ook gebruiken wanneer je het met kinderen hebt over het geven van complimenten. Zo leren kinderen meteen op een groei manier complimenten geven aan elkaar. En daardoor zullen complimenten ook veel meer inhoud krijgen.

De posters in jouw klas?

Wil jij deze mooie posters nu ook downloaden voor in jouw klas. Ga dan naar de website van Platform Mindset en meld je aan voor de Mindsetmail. Wanneer je ingeschreven staat voor de nieuwsbrief krijg je trouwens ook 12 leuke groeikaarten cadeau die je meteen kunt uitprinten en inzetten in de praktijk.

Ik heb de posters allebei al uitgeprint klaar liggen om op te hangen in mijn klas!

Wil jij ze ook, meld je dan snel aan voor de nieuwsbrief!

platform-mindset-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *