Avonturenspel voor groepen

Met een hele groep samen op avontuur……..leer samenwerken……..luisteren……….initiatieven nemen…….maar vooral samen heel veel plezier beleven…….. Dit alles kan met Kleine avonturen voor groepen.


Vorige week schreef ik een blog over Het Kleine Avonturenspel voor ouder en kind van Uitgeverij Het Kleine Avontuur. Hier was ik al enthousiast over. Naast het spel voor ouder en kind probeerde ik ook het spel voor groepen uit in mijn eigen groep 4. En deze is ook super leuk!!

Het Kleine Avonturenspel voor groepen

De lay-out van het spel voor groepen is weer even prachtig als die van ouder en kind. Dit mooie blikje bevat 44 kaarten met leuke spelactiviteiten. Deze versie is speciaal ontwikkeld om te kunnen spelen met groepen; op school, bij de kinderopvang, op een kinderfeestje, bij een sportclub of met het hele gezin. De activiteiten zijn met relatief weinig voorbereiding uit te voeren.

De activiteiten bevorderen het creatief denken, het samen spelen en zorgen vooral voor veel plezier!!

Hoe werkt het spel?

Er zit een beknopte handleiding in het doosje. Hierop staat onder andere vermeld dat de kaarten zijn verveeld in drie categorieën;

  • spellen die je echt buiten moet spelen,
  • spellen die je zo kunt spelen met weinig voorbereiding,
  • spellen die niet te vangen zijn in een rubriek maar gewoon knetterleuk zijn!

Op elke kaart staan de materialen die je nodig hebt dik gedrukt. Erg handig en overzichtelijk! Ook zit er een boodschappenlijstje in het blikje waarop alle materialen staan. De meeste materialen heb je snel gevonden.

Het spel is geschikt voor 3 tot 103 jaar! En de tijdsduur varieert van 10 minuten tot een uur.

De Sinaasappeldans

In mijn eigen groep 4 speelde ik deze week de “sinaasappeldans”. Vooraf maakte ik zelf een kleine selectie van kaarten. Samen hebben we één kaart gekozen om maandagmiddag te spelen. Omdat het erg warm was, gaf ik de kinderen de keuze om het spel binnen of buiten te spelen. We gingen het spel buiten spelen en hebben het spel daarop enigszins aangepast. Doordat de spellen heel concreet en duidelijk zijn kun je heel gemakkelijk een kleine aanpassing doen vind ik.

In plaats van sinaasappels hebben we ballonnen gebruikt en omdat we het spel buiten gingen spelen maakten we er een race van in plaats van een dans. Maar het doel van de activiteit bleef hetzelfde. De kinderen moesten de ballon tussen zich inklemmen (op welke manier dan ook) en samen  bewegen. In ons geval aan de overkant van de speelplaats proberen te komen. Je handen mocht je niet gebruiken. Iedereen was vooraf aan het overleggen en een techniek aan het bedenken. Daarna gingen ze samen met veel plezier naar de overkant! De kinderen waren reuze enthousiast over dit spel. Leuk om te zien hoe creatief kinderen denken, waardoor er veel verschillende manier werden bedacht om samen aan de overkant te komen.

Op ons lijstje staat voor de komende weken nog:

  • Dancing with the Queens
  • Spullenspeurtocht
  • Op jacht
  • Hokus pokus
  • Levend memory
  • Dievenspel

Kortom, wij zullen in groep 4 samen nog veel leuke avonturen beleven de komende weken. Wil jij dit leuke spel nu ook bestellen voor in jouw klas of kinderopvang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *