Week tegen pesten

Deze week is het de Week tegen Pesten. De week staat dit jaar in het teken van de leraar. Als leraar heb je namelijk alles in huis om te werken aan een veilige klas.

Week tegen pesten

pesten-4Op de site Weektegenpesten.com worden veel tips en tools gegeven die passen bij jouw leraarstijl zodat je nog beter van start gaat dit schooljaar.

Op de site kun je een leraartest doen. De vragen gaan over hoe je zou handelen in bepaalde situaties. Hierna krijg je de uitslag met wat voor type leerkracht je bent. En nog belangrijker wat kun je daar nu mee in de praktijk. Je krijgt daarna een uitgebreid PDF bestand. Hierin staan praktische tips van Beau Oldenburg (pestonderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen) en lesmateriaal ontwikkeld door Respect Education Foundation om in de klas direct aan de slag te gaan met Sociale Veiligheid.

Verder staat er op de site uitleg over Pesten en welke materialen je zou kunnen gebruiken in de klas.

Wat kun je allemaal doen in de week tegen pesten, lees meer op de website van week tegen pesten: 


pesten-1Op vrijdag 16 september 9.00 uur ging de mini-film van Stichting Omgaan met pesten online. De film draagt bij aan bewustwording en spoort een ieder aan het pesten aan te pakken.

Bekijk de film via de website www.omgaanmetpesten.nl.


De EO zendt de Anti Pest Club uit (om 19.25 uur op Zapp). In deze serie gaatpesten-2 presentatrice Anne-Mar Zwart langs bij basisschoolklassen waar gepest wordt. De Anti Pest Club wil er samen met de hele klas voor zorgen dat de sfeer verandert en iedereen weer met plezier naar school gaat. Op de site staan tips en een online game over hoe je pesten kunt stoppen. Meer over de Anti Pest Club.


pesten-3Vanaf zondag 18 september kunnen kinderen een meisje dat gepest wordt helpen via WhatsApp. Iris is 13 jaar en zit in de tweede klas van de middelbare school. Ze weet niet goed wat ze tegen het pesten moet doen en vraagt daarom andere kinderen om hulp via Whatsapp. Met de interactieve game Iris (KRO-NCRV) leren kinderen dat ze iets kunnen doen tegen pesten. Help Iris


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *