Kids’ Skills posters

Ken jij de posters van Kids’ Skills al?

Deze posters zijn heel goed te gebruiken wanneer je met deze methode werkt in de klas of coachingspraktijk. 


De Kids’ Skills Ik kan het! poster

PICA-Kids Skill_Poster_A1.inddKids’ Skills is een speelse, praktische benadering voor het oplossen van moeilijkheden waarmee kinderen worden geconfronteerd. Centraal staat één heel belangrijk idee: praktisch alle problemen kunnen worden opgevat als vaardigheden die nog ontwikkeld moeten worden (Uitgeverij Pica).

De methode bestaat uit 15 eenvoudige stappen die duidelijk maken hoe je problemen om kunt zetten in vaardigheden.

Op de mooie “Ik kan het” poster worden alle stappen met illustraties weergegeven.

Vanaf de eerste stap, het omzetten van problemen in vaardigheden die het kind kan leren tot het oefenen van de vaardigheid, het vieren dat het gelukt is en het op zoek gaan naar de volgende vaardigheid.


De Kids’ Skills invulposter

Deze poster is heel goed te gebruiken als ondersteuning om de stappen voor het kind te visualiseren. Door de stappen samen met het kind in te vullen maak je op een duidelijke manier visueel waar het kind zich voor inzet.

De stappen die op de poster staan zijn (Uitgeverij Pica):

  • De vaardigheid die ik wil leren: Hier schrijft het kind welke vaardigheid hij of zij wil leren.kids-skills-invulposter-site
  • Mijn totemfiguur is: Hier kan een plaatje geplakt worden, of een tekening gemaakt van het gekozen totemfiguur (dier, stripfiguur, idool, fantasiefiguur enzovoort).
  • Mijn supporters zijn: Het kind kan alle supporters vragen hier hun naam te zetten.
  • Hoe ziet het eruit als ik het kan? Hier komt een beschrijving van wat het kind laat zien als hij of zij de vaardigheid beheerst.
  • De naam van de vaardigheid is: Als het kind de vaardigheid een naam heeft gegeven, kan die hier worden geschreven.
  • De voordelen van de vaardigheid zijn: Hier kunnen de voordelen worden opgeschreven.
  • Als ik het soms even vergeet, mag je mij aan mijn vaardigheid helpen herinneren door: Hier komt te staan hoe het kind door zijn supporters geholpen wil worden, als hij het ‘even vergeet’.
  • Ik heb gezien dat jij het kunt! Hier kunnen de supporters hun naam zetten, en commentaar geven als ze het kind de vaardigheid hebben zien toepassen.

    Beide posters op A3 formaat zijn te bestellen bij Uitgeverij Pica voor een bedrag van €5.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.