Zoek iemand die…in 2017 ga/wil ik…

Zoek iemand die.. Wie wil er beter worden in….? Wie heeft als doel om…? En wie gaat iemand helpen met….. Kom te weten wat de mooie voornemens zijn van iedereen in 2017 . Speel “Zoek iemand die… in 2017 ga/wil ik……..”

Een leuk begin voor na de kerstvakantie!

zoek-iemand-die-in-2017-wil-ikZoek iemand die … in 2017 ga/wil ik…

Maak jij veel gebruik van coöperatieve werkvormen? Werkvormen waarbij kinderen van en met elkaar mogen leren. De meeste leerkrachten en de kinderen zijn heel enthousiast over deze werkvormen.

Eén van die werkvormen is “Zoek iemand die”. De kinderen moeten op zoek gaan naar iemand die het antwoord weet op een vraag of een opdracht kan uitvoeren. Hierbij mogen ze rondlopen door de klas en steeds iemand aanspreken.

Om in de eerste week na de kerstvakantie te gebruiken maakte ik de “Zoek iemand die in … in 2017 ga/wil ik…” Hoe mooi is het om samen met de klas met een positieve mindset te kijken naar het nieuwe jaar. Op deze manier mag elk kind iets vertellen en komen ze veel over de andere kinderen te weten.

Hoe werkt het?

De kinderen krijgen allemaal het werkblad “Zoek iemand die … in 2017 ga/wil ik…” En een pen, potlood of stift. Op het afgesproken teken mogen de kinderen rondlopen door de klas. Telkens wanneer ze iemand tegen komen, stellen ze die persoon een vraag van het werkblad:  Waar wil jij beter in worden? Wie ga jij ergens mee helpen? Wat wil jij proberen?

Wanneer een kind een antwoord heeft op een vraag schrijft hij/zij dat op. Op deze manier probeert iedere leerling zijn/haar werkblad vol te krijgen. Spreek met de kinderen af dat iedere naam maar één keer op het werkblad mag staan.

Je bepaalt als leerkracht zelf de eindtijd. Dit hoeft niet te zijn wanneer ieder kind het werkblad helemaal vol heeft.

Het is leuk om met de kinderen de opdracht na te bespreken en zo te ontdekken wat de overeenkomsten en verschillen zijn in de klas.

Print het werkblad hier uit: zoek-iemand-die-in-2017-wil-ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *