Weekplanner, het Meeboek en de Tafelplacemat

Mam, wanneer moet ik naar de zwemles…………en wanneer is oma jarig………en wanneer is het feestje van……. Gebruik jij thuis een weekplanner?


In december vorige maand kwam ik in contact met Bouwien Slooff van Boel met papier. Samen met haar collega Ellen Josemanders ontwerpt zij weekplanners, bloks en boeken voor kinderen en volwassenen. Zeer praktische dingen voor zowel in het onderwijs als voor thuis.

Ik mocht een aantal materialen bekijken; de Weekplanner, het Meeboek en de Tafelplacemat.


De weekplanner

Voor sommigen van ons is het makkelijk om dingen te plannen en onthouden.  Voor anderen gaat dat niet altijd van zelf. Een weekplanner kan daarbij helpen. Deze planner van Boel is mooi vorm gegeven en voor kinderen zeer aantrekkelijk. Op de weekplanner kun je samen met jouw kind alle belangrijke dingen van de week invullen. Voor kinderen is het fijn om te weten waar ze aan toe zijn, wanneer welke activiteit plaats zal vinden. Dit geeft meer rust in huis.

Op de weekplanner kan een kind ook aangeven hoe hij/zij zich voelt per dag. En nog een tekening maken over iets wat het leukste was van de week.

Het voordeel van deze weekplanner vind ik dat het een blok is waarop 50 vellen zitten. Zo kun je elke week een nieuw vel pakken en als je ze bewaart kun je ook altijd nog terugkijken. Leuk om terug te kijken wanneer je de gevoelens erbij gaat tekenen. Dan kun je kijken of een gevoel terugkerend is bij een bepaalde activiteit of niet.


Het Meeboek

Het Meeboek is een handig planboek voor een kind dat te maken heeft met gescheiden ouders. Een scheiding heeft veel impact op een kind. Er zijn of gaan immers veel dingen veranderen. De meeste ouders proberen het voor de kinderen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Toch kan dat soms lastig zijn. Voor kinderen is het fijn als ze weten waar ze aan toe zijn. Dit boek kan een kind en de ouder hierbij helpen.

Het boek heeft een klein praktisch formaat, makkelijk in de tas mee te nemen. In het begin van het boek kun je belangrijke telefoonnummers kwijt en een aantal algemene gegevens.

Het boek is te gebruiken voor het hele jaar. Na het algemene stukje komen er 2 pagina’s per weekoverzicht. Het kind kan met kleurtjes boven de dag aangeven of hij/zij bij papa of mama is op deze dag. Daarnaast is er per dag ruimte om bijvoorbeeld afspraken, speelafspraakjes, schoolweetjes of sport op te schrijven. Ook kun je als ouder een kleine boodschap voor je kind schrijven. En is er ruimte voor je kind om leuke dingen op te schrijven als; ik verheug me op…….. of een grappige herinnering…. Natuurlijk is er ook plaats voor het plakken van foto’s etc. Zo wordt het een echt dagboek.

Een zeer bruikbaar boek lijkt me voor ouders die in deze situatie zitten.


De tafel placemat

Dit is een super leuk blok met 25 placemats om de tafeltjes te oefenen. Bruikbaar voor alle kinderen vanaf groep 4. De placemat ziet er aantrekkelijk uit en staat helemaal vol met keersommen. Uw kind kan elke dag aan tafel bij het ontbijt, lunch of avond eten de tafeltjes oefenen. Kortom een hele handige en leerzame placemat.


 Kijk voor nog veel meer leuke producten op de site van Boel met papier!! Hier staan nog veel meer handige planners en bloks, bijvoorbeeld; de kookplanner, de proefwerkplanner of het kasboekje voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *