Gevoelskalender; ik voelde me vandaag…

Gevoelskalender; ik voelde me vandaag………de reden dat ik me zo voelde……


De gevoelskalender

gevoelskalender1Voor kinderen die het nodig hebben om inzicht in hun gevoelens en emoties te krijgen heeft Opgroeikaarten.nl verschillende gevoelskalenders ontworpen. Deze kalenders geven een mooi overzicht van gevoelens over de hele week. Ze hebben verschillende versies gemaakt en hebben allen een mooie layout.

De site opgroeikaarten is opgericht door Hanne Peerenboom. De opgroeikaarten zijn mooi om te zien en heel praktisch. Ze stimuleren opvoeders om naar het positieve gedrag van kinderen te kijken en waar nodig duidelijke afspraken te maken.


Voor kinderen die moeite hebben om hun emoties en gevoelens te herkennen kan deze kalender een handig hulpmiddel zijn. Ook voor kinderen die zelf geen inzicht hebben in hun emoties. Bijvoorbeeld; kinderen die zeggen dat ze zich elke dag boos voelen. Met behulp van deze kalender kun je het kind laten zien dat het momenten zijn waarop het kind zich boos voelt. Maar dat er gelukkig ook heel veel andere gevoelens zijn gedurende de week.

Je kunt deze kalender zowel thuis als op school goed gebruiken. Geef de kalender een plekje zodat het kind er aan denkt om dit in te vullen. Of spreek een vast moment af. Spreek ook een moment af om de kalender samen te bespreken.

gevoelskalender_jongen517x372 gevoelskalender517x372

Alle kalenders zijn gratis te downloaden via de site. Leuk, praktisch en heel effectief lijkt me zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *