Weekplanner; voor meer rust en overzicht in ieder gezin

Weekplanner, voor meer rust en overzicht in ieder gezin. Dat is toch handig voor iedereen.


De weekplanner

Al eerder schreef ik over de weekplanners van Smoely die je via de site gratis kunt downloaden. Nu kreeg ik de uitgebreide weekplanners van Smoely om uit te proberen.

Waarom zou je thuis een weekplanner gebruiken? Voor veel kinderen is het fijn om duidelijkheid en structuur te hebben. Met een weekplanner maak je de week overzichtelijk. Je geeft kinderen inzicht in hun activiteiten. Dit zorgt ook voor voorspelbaarheid en zal voor meer rust in het gezin zorgen.

De weekplanners zien er vrolijk en overzichtelijk uit. De doordeweekse dagen hebben allemaal een eigen kleur. Het weekend staat in het gras, zodat kinderen ook zien dat dit de vrije dagen zijn. Per dag is er genoeg schrijfruimte voor alle activiteiten en bijzonderheden. Zelfs het eten van de dag kun je er op kwijt. Handig voor alle ouders die dagelijks de vraag krijgen; wat eten we vandaag?

Per dag staat er ook nog een evaluatie stukje met duimpjes en sterren. De duimpjes voor het eten en de sterren voor de dag. Welke moeder of vader laat er haar/zijn kookkunsten beoordelen ;-).

Als laatste staat er ook nog een speciaal vakje op de planner; het speciale dingen vakje. Hierop kunnen echt de allerleukste dingen worden opgeschreven; een verjaardagsfeestje, een uitstapje of een logeerpartijtje

De planner zelf bestaat uit 50 dezelfde A4 bladen met een stevige kartonnen bord aan de achterkant. Je kunt hier bijna een heel kalenderjaar mee vooruit. Er zitten al gaatjes in met een touwtje eraan dus je kunt de weekplanner meteen ophangen.

Een gedachte over “Weekplanner; voor meer rust en overzicht in ieder gezin

  1. Nienke schreef:

    Wat zien deze weekplanners er leuk uit! Voor onze jongste dochter van bijna 3 jaar hadden ik een planbord met magnetische pictogrammen gekocht om haar te helpen in het laten zien hoe haar dag verloopt. Onze oudste dochter van net 7 jaar gaf toen duidelijk aan dat zij ook graag een eigen weekplanner zou willen. Aangezien ik dat begrijp en ze graag zelf dingen op de familyplanner zet lijkt mij deze weekplanner voor Anna alleen een mooie uitkomst. Zo heeft ze haar eigen planner en geeft dat haar overzicht in hoe haar week eruit ziet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.