48 gesprekskaarten voor het voeren van mooie en leerzame gesprekken

48 gesprekskaarten in een handgemaakte etui; wil jij het allerbeste uit jezelf halen voor je leerlingen? Jezelf verbeteren en professionaliseren? Dan passen deze gesprekskaarten echt bij jou!


48 gesprekskaarten met etui

Loes van Gemert is MBO docent economie en ontwikkelde deze mooie set gesprekskaarten. Loes vindt het belangrijk dat het onderwijs aansluit bij haar leerlingen en daar kunnen deze reflectiekaarten bij helpen. Ze laten jou nadenken over jouw beroep. Over hoe jij als leerkracht in het onderwijs staat en waarom je de dingen doet zoals je doet. Of wat je zou willen veranderen. De vragen op de kaarten zetten je aan het denken. Daarnaast geeft het mooie aanknopingspunten om in gesprek te gaan met jouw collega’s. Heel goed bruikbaar op een teamvergadering of studiedag.


Voor wie zijn de gesprekskaarten?

De gesprekskaarten zijn ontworpen voor; juffen, meesters en leerlingbegeleiders. Voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen, die zichzelf wil blijven professionaliseren en verbeteren. Vooral door het uitwisselen en verbinden van ideeën kunnen we veel van elkaar leren. Door met elkaar te praten over onderwijs komen we tot diepere inzichten.

Loes haar lijfspreuk is; Verbinding zoeken kan alleen als je deelt. Een prachtige lijfspreuk lijkt me zo.


48 kaarten met inspirerende layout

In de etui zitten 48 gesprekskaarten. De kaarten hebben een A5 formaat en zijn van mooi dik papier. Ze zijn prachtig vormgegeven met unieke illustraties. Ook de illustraties kunnen al aanleiding geven voor een gesprek. Aan de ene kant van de kaart staat een illustratie met een vraag en aan de andere kant staat alleen een tekstvraag. Daarnaast zitten de gesprekskaarten verpakt in een mooie handgemaakte etui. Loes geeft elke etui een persoonlijke touch, deze ziet er bij iedereen dus anders uit. Ik kreeg van Loes een prachtige pauwenveer etui. Helemaal passend bij mijn Trots als een pauw!

De gesprekskaarten zijn niet alleen bruikbaar voor leerkrachten maar ook voor studenten. Zeker in het middelbaar of hoger beroepsonderwijs kunnen deze kaarten goed gebruikt worden bij intervisie of loopbaangesprekken. Ze zijn gemakkelijk inzetbaar en je kunt ze op verschillende momenten terug laten komen.


Aan wat voor soort vragen moet je nu denken bij deze gesprekskaarten. Er is een leuke afwisseling in vragen;

  • wat maakt je uniek? Wat zeggen oud-leerlingen over jou?
  • hoe ver kijk je vooruit? Planmatig of ad hoc?
  • is je opdracht duidelijk?
  • is je tas gevuld met verschillende werkvormen? Zorg jij voor afwisseling?
  • hoe ervaar jij het om docent te zijn? Waar ben je trots op?
  • wat had je eerder willen weten wat je nu pas weet? Wat heb je niet geleerd op je opleiding?

Je kunt de vragenkaarten op verschillende manieren gebruiken; individueel, in tweetallen of in groepen. Je kunt er ook voor kiezen om één kaart centraal te stellen in de teamkamer voor bijvoorbeeld een week. Of je start elke teamvergadering met een kaart.


Meer lezen en bestellen, kijk dan op de website van Loes van Gemert; www.loesvangemert.nl 

De prijs van de 48 gesprekskaarten in etui is €26.

 

 

 

Deze review is geschreven in samenwerking met Loes van Gemert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *