Fantastische elastische brein; een inspirerend prentenboek

Je fantastische elastische brein is een inspirerend prentenboek over het vormen en rekken van ons brein.


Fantastische elastische brein

Dit mooie en inspirerende prentenboek is geschreven door JoAnn Deak en neemt je mee in de ontwikkeling van het brein en het ontwikkelen van een groei mindset. Het prentenboek is geschreven voor kinderen van de basisschool. Het heeft een mooie, vrolijke layout met grote sprekende illustraties.

Het brein, wat is dat nu eigenlijk?  Vult je brein alleen de ruimte op tussen je oren? Wat doet je brein nu eigenlijk? Hoe ziet dit er uit? En hoe kun je ervoor zorgen dat jouw brein groeit en dat je nog meer kunt leren. Op al deze vragen krijgen kinderen een antwoord na het lezen van dit boek. Een prentenboek voor genoeg gespreksstof in de klas.


Brein Informatie

Het boek start met een uitleg over het brein. Jouw brein helpt je denken, onthouden, namen te geven aan wat je ziet/hoort en laat je bewegen en voelen. Dat het brein bestaat uit veel onderdelen die allemaal een eigen taak hebben wordt op een eenvoudige en duidelijke manier uitgelegd. Het cerebrum, de amygdala en hippocampus worden allemaal benoemd en uitgelegd. Evenals hoe je brein groeit als je ouder wordt.

Het tweede deel van het boek gaat over hoe jij jouw brein sterker kunt maken, hoe jij jouw brein kunt laten rekken. Dit vind ik een super goed stuk om als leerkracht te laten horen in een klas. Dingen die moeilijk zijn in het begin, of dingen die je niet leuk vindt om te doen worden makkelijker als je het blijft oefenen. Aan de hand van voor kinderen herkenbare situaties wordt dit in het boek uitgelegd.

Kinderen leren dat je jouw elastische brein alleen maar de kans geeft om te rekken door te blijven oefenen en door fouten te maken. Fouten maken is de beste manier van leren. Dit hoort bij een groeimindset. En elke keer als jij iets nieuws leert dan verandert er iets in jouw brein. In het boek spreken ze dan over een “breinkunstenaar”. Wat een mooi woord!


Illustraties

De illustraties spelen in dit boek een hele belangrijke rol, zij maken het boek toegankelijk voor kinderen. En zorgen ervoor dat deze ingewikkelde materie begrijpbaar wordt. De illustraties zorgen niet alleen voor veel verduidelijking maar ook voor de nodige humor in het boek.  Een kleine muis en uil nemen je mee door het boek en maken grappige opmerkingen.


Bestellen

Ik vind dit boek een echte aanwinst in de boekenkast van iedere school. Bij ons staat hij vanaf nu in de orthotheek. Ik bestelde het boek bij Bazalt. Je bestelt het boek al voor €14,95.

Op de website van Bazalt kun je ook begeleidende lessen bij het boek gratis downloaden. Ook de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *