Feedback is fantastisch

Feedback is fantastisch; een prentenboek over het omgaan met complimenten en feedback.


Feedback is fantastisch

Dit leuke informatieve prentenboek is geschreven door Julia Cook. Het is geschikt voor alle kinderen van de basisschool. Het boek heeft een mooie en vrolijke lay-out met een duidelijke boodschap.

Feedback is fantastisch vertelt het verhaal van Max. Max is een jongen die complimenten krijgt van andere kinderen en zijn juf maar niet weet hoe hij hierop moet reageren. Ook geven anderen hem feedback over bijvoorbeeld zijn voetballen. Max voelt dit in eerste instantie als vervelend en wordt hier boos om. Later leert hij hoe hij hierop kan reageren. En wat je kunt doen met feedback.

Het leren ontvangen van complimenten is niet iets vanzelfsprekends. Ook veel volwassenen vinden dit vaak nog moeilijk. Er komen dan allerlei reacties als; dit heb ik al lang of het was een koopje of het stelt niks voor.  Hiermee neem je het compliment wat de ander jou geeft niet in ontvangst. Het echt ontvangen en alleen “dankjewel” zeggen is makkelijker gezegd dan gedaan. In het boek leggen de ouders van Max aan hem uit hoe hij een compliment het beste kan ontvangen.

Feedback is fantastisch gaat niet alleen over het ontvangen van complimenten maar ook over het geven en ontvangen van feedback. Van kritiek kun je net zoals Max in het boek in eerste instantie schrikken, maar je kunt het ook gebruiken om iets van te leren. Als je weet hoe je ermee om moet gaan dan is feedback fantastisch. In het boek ervaart Max dat hij zich prettiger voelt wanneer hij complimenten echt ontvangt en ook dat feedback een kans is en hem helpt te groeien.

Dit boek is zowel thuis als op school goed te gebruiken om samen met de kinderen te lezen. Kinderen zullen zich herkennen in de hoofdpersoon Max en de vragen die Max stelt leveren mooie leermomenten en gespreksstof op.


BESTELLEN

Ik vind dit boek een aanwinst in de boekenkast van iedere school. Bij ons staat hij vanaf nu in de orthotheek. Ik bestelde het boek bij Bazalt. Je bestelt het boek al voor €14,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *