Het overdrachtsboek; voor duopartners in het basisonderwijs

Het overdrachtsboek, een praktisch boek voor een duidelijke overdracht. Ideaal voor duopartners in het basisonderwijs.


Het overdrachtsboek

Sinds enkele maanden gebruiken mijn duopartner en ik het overdrachtsboek in onze klas. Ik ontving dit praktische boek via Linda Klein Overmeen-Groot van leerkrachtorganizer.

Het overdrachtsboek is ideaal voor duopartners in het basisonderwijs. Per week kun je alle belangrijke informatie en aantekeningen delen met jouw collega.

Het logboek is een mooi gebonden boek op A4 formaat met een hard cover. Per week is er voor elke leerkracht een eigen pagina waarop je veel informatie kwijt kunt. Er zijn verschillende kopjes gemaakt; algemeen, leerlingen, toetsen, bijzonderheden, huiswerk/weektaak, medische info, verlof/afwezig.

Voorin het boek zit een plastic insteekmapje voor briefjes etc. Altijd handig! In het boek zit een leeslint te gebruiken als bladwijzer.

Naast de wekelijkse overdrachtspagina’s kun je er ook nog gegevens over jouw klas, toetsen en andere praktische informatie in kwijt. Ook is er extra ruimte voor notities achterin het logboek.


Mijn mening

Sinds ik moeder ben, ben ik parttime gaan werken. De overdracht met een duopartner is belangrijk. Het is prettig om daar een fijne en gestructureerde manier voor te hebben. De afgelopen jaren heb ik verschillende manieren voor overdracht gebruikt; mail, telefoon, met een vast format, zonder een vast format. Met het overdrachtsboek ben ik tevreden over onze manier van overdracht. De kopjes in het boek zorgen ervoor dat je sowieso over al deze punten nadenkt. Is er iets te bespreken ja of nee?

Wij hebben het overdrachtsboek op ons bureau liggen zodat je er op elk moment iets in kunt schrijven. Dit werkt beter dan losse briefjes die je op het einde van de dag nog moet verwerken. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag Elke dag maak ik korte aantekeningen in het logboek. Mijn duopartner scant haar overdrachtspagina altijd op vrijdag en mailt mij deze zodat ik het kan lezen op het moment dat het voor mij uitkomt.

Meestal hebben we genoeg ruimte om alles op te schrijven. Wanneer we in de vakjes ruimte te kort komen schrijven we het elders op de pagina erbij.

Ik vind het ook prettig dat je nu alle overdrachtsinformatie in één boek hebt staan. Zo kun je ook gemakkelijk iets terug zoeken.

Leerkrachtorganizer

In de webshop van leerkrachtorganizer vind je nog meer praktische materialen voor het basisonderwijs zoals de agenda leerkracht basisonderwijs. Een agenda waarin je school en thuis afspraken kwijt kunt. De agenda is helemaal gericht op het basisonderwijs en heeft naast het weekoverzicht ook ruimte voor; notities, inloggegevens, kasboek, normjaartaak en andere formulieren.

Ook vind je in de webshop de schooldagplanner, het invallogboek en de sticky to do planner. Neem gauw een kijkje in deze leuke winkel.

Het overdrachtsboek Bestellen

Wil jij het overdrachtsboek ook bestellen. Kijk dan op leerkrachtorganizer. Je bestelt het boek al voor €17,95

Deze blog is geschreven in samenwerking met leerkrachtorganizer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.