Themabundel Ik kan het zelf! over executieve functies

Executieve functies, je hoort er veel over. Executieve functies zijn vaardigheden die je nodig hebt op school, op je werk en in je persoonlijke leven. Maar waarom heb je deze functies nodig en hoe ontwikkelen deze zich?

Themabundel Ik kan het zelf!

De afgelopen maanden lag mijn focus voor allesovergedrag op executieve functies. Ik heb veel theorie gelezen, verschillende materialen bekeken en hard gewerkt aan deze uitgebreide themabundel. Er zijn heel veel uren werk in gaan zitten. Trots ben ik dan ook op het eindresultaat!

De themabundel Ik kan het zelf! is de basisbundel. Om de leerlingen in jouw groep goed te kunnen helpen bij de ontwikkeling van de executieve functies is het belangrijk om te weten wat elke functie inhoudt. Hierover is veel interessante literatuur geschreven. In deze themabundel vind je een beknopt stukje theorie om je kennis te vergroten en daarnaast vooral veel praktische materialen. Elke executieve functie heeft een eigen hulpkaart met daarop de betekenis, wat je ziet in de klas en 22 tips voor de juf of meester. De tips zijn direct toe te passen in jouw praktijk. Daarnaast zijn er verschillende materialen per executieve functie toegevoegd. De materialen in deze themabundel kunnen een bijdrage leveren aan de zelfsturing van jouw leerlingen.

De themabundel is bruikbaar vanaf groep 4, wanneer de kinderen voldoende kunnen lezen. Niet alle materialen zijn geschikt voor iedere leeftijd.

De themabundel is zeer uitgebreid en bestaat uit maar liefst 142 pagina’s. De opbouw per executieve functie is steeds hetzelfde; een hulpkaart, een reflectieblad over de eigen vaardigheden en verschillende extra materialen. Alles is in dezelfde stijl en lay-out vormgegeven.

Kijk voor meer informatie en een kleine impressie van de inhoud in de webshop: https://www.allesovergedrag.nl/product/themabundel-ik-kan-het-zelf-download/

Themabundel Ik kan het zelf! EXTRA

Naast de ‘basis’ themabundel heb ik ook een EXTRA themabundel geschreven. Mijn hoofd zat vol met ideeën en deze wilde ik ook graag op papier zetten.

In deze mini-themabundel zitten de volgende extra materialen die bruikbaar zijn bij het werken aan executieve functies;

  • 96 vragenkaartjes voor interessante gesprekken
  • Het bordspel met vragen over executieve functies
  • Ik-cirkels per executieve functie
  • Weektaak bladen voor onder-, midden-, en bovenbouw

Kijk voor meer informatie en een kleine impressie van de inhoud in de webshop:https://www.allesovergedrag.nl/product/themabundel-ik-kan-het-zelf-extra-download/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *