Wie zijn wij?

Alles over gedrag is een blog voor een leerkracht – door een leerkracht

Mijn naam is Nicole Wijnen-Vroomen. Ik ben sinds 2004 werkzaam in het basisonderwijs. Mijn ervaring ligt voornamelijk in de onderbouwgroepen. Na het afronden van mijn Master SEN opleiding (2011) ben ik de opleiding Gedragsspecialist (2013) gaan volgen.
In juni 2016 heb ik mijn diploma ‘coach sociale vaardigheden voor kinderen’ behaald. In 2020 heb ik de opleiding ‘Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist’ en de opleiding tot Intern Begeleider afgerond.

Ik ben al 15 jaar werkzaam op de Dommeldalschool in Geldrop. Eerst als leerkracht en sinds schooljaar 2019-2020 als Intern Begeleider onderbouw. Tevens ben ik gedragsspecialist, interne vertrouwenspersoon en Rots en Water trainer binnen de school.

Naast leerkracht ben ik ook moeder van twee dochters (2013, 2020) en een zoon (2015).

Welkom op mijn blog ‘alles over gedrag’

Regelmatig zoek ik als leerkracht op het internet naar goede tips en ideeën voor in de klas. Er zijn websites genoeg te vinden die vol staan met knutsel-, reken- en taalideeën. Maar websites die vol staan met ideeën rondom de sociaal emotionele ontwikkeling en gedragsproblemen zijn er eigenlijk maar weinig.
En dit is nu juist waar mijn interesse naar uit gaat. Zeker in deze tijd van Passend onderwijs.
Eerlijk is eerlijk, je hebt niet altijd zin en tijd om hele dikke boeken te lezen over gedrag en sociaal-emotionele ontwikkeling. Je wilt als leerkracht gewoon praktische tips om meteen mee aan de slag te gaan.

Als leerkracht en Ib-er vind ik het leuk om tips en ideeën te krijgen van andere leerkrachten en IB-ers. Mensen die ook met beide benen in de praktijk staan.
Op mijn laptop staat de map “favorieten” inmiddels vol met leuke links naar allerlei websites en mijn map “school” staat aardig vol met diverse documenten.
Deze tips en ideeën wil ik nu graag met andere leerkrachten delen. Want hoe fijn is het, om niet altijd zelf het wiel uit te moeten vinden. Je hebt het als leerkracht nu eenmaal al druk genoeg 😉

Op mijn blog schrijf ik over alles wat te maken heeft met de sociaal-emotionele ontwikkeling en gedragsproblemen in scholen.

Veel leesplezier!!

Mocht u bezwaar hebben tegen teksten en/of afbeeldingen die ik op mijn blog gebruik, neem dan even contact met me op en ik zal de des betreffende tekst/afbeelding zo snel mogelijk verwijderen.